Wisselen van Autoverzekering? Tips & direct overstappen

Er zijn verschillende redenen om te wisselen van autoverzekering. De meest voorkomende reden is om geld te besparen. Verzekeraars veranderen vrijwel jaarlijks hun premie. Daarnaast zie je vaak dat mensen hun dekking wijzigen en/of aanvullende verzekeringen nemen. Wisselen van autoverzekering kan natuurlijk ook wanneer je ergens anders betere voorwaarden krijgt. Maar wat komt er nou kijken bij het wisselen van autoverzekering?

wisselen van autoverzekering

Wisselen van Autoverzekering via onze Vergelijker

Via onze autoverzekeringen vergelijker kun je zien hoeveel geld jij kan besparen bij andere verzekeraars. Dit doe je door het volgende te doen:

  1. Ga naar onze autoverzekeringen vergelijker
  2. Vul je postcode + huisnummer in en eventueel je toevoeging
  3. Vul je kenteken in van de auto die je wilt verzekeren
  4. Vul je geboortedatum in
  5. Vul de leeftijd in waarop je je rijbewijs hebt behaald
  6. Selecteer je schadevrije jaren
  7. Kies je dekking, WA, WA+ of WA+ Casco
  8. Kies het aantal kilometers dat je ongeveer per jaar rijdt
  9. Kies of je per maand of jaarlijks wil betalen

Vervolgens zie jij verschillende verzekeraars die prijzen aanbieden. Deze prijzen zijn oplopend. Het is erg simpel om van autoverzekering te wisselen. Via onze vergelijker wordt je namelijk direct doorgestuurd naar de desbetreffende verzekeraar waar je online je autoverzekering kunt afsluiten. Simpel & snel.

Kosten bij het wisselen van autoverzekering?

Meestal worden er administratiekosten verrekend bij het wisselen van autoverzekering. Maar waar je rekening mee moet houden is dat je wel jaarlijks nog veel meer geld gaat besparen op je premie. Controleer altijd of de administratiekosten lager zijn dat het bedrag dat je gaat besparen. En vul altijd je schadevrije jaren in, deze kan je meenemen naar je volgende verzekeraar.

Wanneer een auto ouder wordt, gaat je premie ook omlaag. Een tip van ons is om meerdere keren per jaar je auto premie te vergelijken, zo weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Oude autoverzekering opzeggen & direct wisselen

Veel autoverzekeringen zijn tegenwoordig dagelijks opzegbaar. Dit houdt in dat je op elk moment van de dag je autoverzekering kan beëindigen en kunt wisselen van autoverzekering. Dit geldt niet bij alle autoverzekeringen, dit zul je van tevoren zelf moeten checken bij je huidige verzekeraar.

Let op! Wil je van autoverzekering wisselen omdat je recent schade hebt gereden en niet tevreden bent over de afhandeling? Overstappen direct na één of meerdere schades gereden te hebben, kan voor verzekeraars een reden zijn je te weigeren. Ontzegging van rijbevoegdheid of betalingsproblemen kunnen ook een reden zijn om je te weigeren. Let hier dus mee op.

Wanneer je schade rijdt kan je premie stijgen, ook kan je het niet eens zijn met de schadevergoeding die is uitgekeerd. Als je van mening bent dat dit te weinig is, kan dat een reden zijn om te wisselen van autoverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *