Wat kost een autoverzekering? Autoverzekering berekenen

Hoeveel een autoverzekering kost, hangt af van verschillende factoren. Gemiddeld kost een autoverzekering zo’n €75 euro per maand. Maar bij sommige verzekeraars is het ook mogelijk om voor €30 of voor €120 je auto te verzekeren. Maar waarom liggen de prijzen van een autoverzekering nou zo ver uiteen?

Goedkope Autoverzekering

Ben je op zoek naar een goedkope autoverzekering? Dan wordt de dekking vaak minder. Er zijn 3 verschillende dekkingen: WA, WA+ en All Risk, bij deze dekkingen kun je ook nog aanvullende verzekeringen toevoegen, waardoor de prijs nog meer wordt.
De goedkoopste autoverzekering is de WA verzekering, deze is tevens verplicht. Met een WA verzekering ben je verzekerd voor de schade die je aan anderen toebrengt, deze schade wordt dus vergoed.
Let wel op dat bij een WA verzekering de schade aan je eigen auto niet vergoed wordt. Een WA verzekering wordt meestal gekozen bij auto’s ouder dan 9 jaar.
Wil je weten wat jou WA verzekering kost? Bereken dan nu je autoverzekering en kies “WA verzekering”

Korting op je Autoverzekering

Er zijn verschillende manieren mogelijk om korting te krijgen op je autoverzekering. Er zijn genoeg tijdelijke kortingsacties van verschillende verzekeraars, maar er zijn ook manieren om jarenlang korting te krijgen!

Schadevrije jaren Korting

Wanneer je jarenlang schadevrij rijdt, bouw je korting op, deze zogenaamde no-claim korting kan wel oplopen tot zo’n 75% bij 10 schadevrije jaren. Deze schadevrije jaren kun je ook meenemen naar je nieuwe verzekeraar als je wil overstappen.

Meerdere (auto) verzekeringen bij 1 verzekeraar

Een andere manier om korting te krijgen is om meerdere verzekeringen bij 1 verzekeraar af te sluiten. Dit kan met meerdere auto’s als je die thuis hebt staan. Maar dit kan ook met bijvoorbeeld een woonverzekering of inboedelverzekering. Als je meer van deze verzekeringen bij 1 verzekeraar afsluit, krijg je vaak korting.

Vergelijk regelmatig je autoverzekering

Dit is meer een tip vanuit ons, vergelijk regelmatig je autoverzekering. Zoals we net al zeiden neem je je schadevrije jaren mee naar de nieuwe verzekeraar en het is vrijwel altijd gratis om over te stappen. Elk jaar worden autoverzekeringen vernieuwd en goedkoper. Vergelijk dus zeker jaarlijks je autoverzekering en bespaar op je autopremie.

Wat kost een autoverzekering per maand?

Een autoverzekering kost gemiddeld ongeveer €75 per maand. Dit hangt af van verschillende factoren. Dit zijn de belangrijkste factoren die invloed hebben op de kosten van je autoverzekering:

  • Nieuwwaarde (catalogusprijs) van de auto
  • Leeftijd van de auto
  • Leeftijd van de bestuurder
  • Leeftijd waarop de bestuurder zijn/haar rijbewijs heeft behaald
  • Schadevrije jaren van bestuurder
  • Dekking (WA, WA+ of All Risk)
  • Aantal kilometers dat er jaarlijks gereden wordt

Andere kenmerken die minder van toepassing zijn, maar ook invloed hebben op je auto premie:

Ben je benieuwd wat een autoverzekering kost voor jou auto? Binnen 2 minuten weet je het.

Verschillende Autoverzekering Kosten per Woonplaats

Mensen die in grote steden wonen betalen meer premie dan mensen die in dorpen wonen. De mensen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht betalen het meeste premie. Dat komt doordat het in steden nou eenmaal een stuk drukker is en daarom zijn daar ook meerdere ongelukken. Daardoor wordt de WA verzekering duurder.

Maar dat is niet de enige verzekering die duurder wordt, de WA+ en WA+ volledig casco (All Risk) worden ook duurder. In grote steden zijn meer auto inbraken en er worden ook meer auto’s gestolen. Kortom, in grote drukke steden betaal je meer premie dan in kleine rustige dorpen.

Autoverzekering kosten leeftijd bestuurder

Een andere factor is de leeftijd van de bestuurder. Zo heb je bijvoorbeeld beginnend bestuurders, leeftijd tot 24 jaar. En je hebt senioren bestuurders van bijvoorbeeld boven de 80. Over het algemeen rijden deze bestuurders meer schade dan mensen tussen de 24 en 80. Deze mensen hebben dus vaak een hogere autopremie.

Beginnend bestuurders

Beginnend bestuurders zijn 18 tot 24 jaar. Vanaf je 24e betaal je ineens veel minder premie. Je kan dit zelf eens uittesten door je premie te berekenen terwijl je invult dat je 20 bent, en daarna invult dat je 25 bent. Je zult zien dat iemand van 25 fors minder premie betaald. Vaak zien we dat beginnend bestuurders hun autoverzekering op naam van ouders zetten, dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Op die pagina lees je er meer over.

Senioren bestuurders

Senioren bestuurders betalen net als beginnende bestuurders meer premie. Vaak komt dit door medische beperkingen waardoor de verzekeraar meer risico loopt. Aan de andere kant zou je denken dat ouderen veel ervaring hebben en daardoor minder premie betalen. Dat klopt aan de ene kant ook wel, degene kan natuurlijk veel schadevrije jaren opgebouwd hebben waardoor de premie weer lager wordt.

Kenmerken van de Auto hebben ook invloed op de kosten van de autoverzekering

Bepaalde kenmerken van de auto hebben ook invloed op de kosten van de autoverzekering. Hieronder zullen we een aantal kenmerken bespreken die invloed hebben.

Wat kost een autoverzekering voor een snelle auto?

Een snelle auto brengt meer risico met zich mee dan een langzame auto. Daarom kost over het algemeen een snelle auto meer in de verzekering.

Wat kost een autoverzekering voor zware auto’s?

Over een zware auto betaal je meer premie dan een lichte auto. Dit gaat dan vooral om de WA verzekering.

wat kost een autoverzekering voor Diefstalgevoelige Auto’s?

Dit is van grote invloed op de kosten van de autoverzekering. De diefstalgevoeligheid van de auto. Een Volkswagen Golf GTI is erg diefstalgevoelig. Daarom betaal je nou eenmaal meer premie, de verzekeraar loopt meer risco.

wat kost een autoverzekering

Direct jouw autoverzekering berekenen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *