Makkelijk & Snel je Autoverzekering Berekenen

Je autoverzekering berekenen binnen 2 minuten. Bekijk direct welke autoverzekering het goedkoopste is en bespaar direct op je autoverzekering.
Wij vergelijken meer dan 1000 verschillende autoverzekeringen voor je. Vul je gegevens in en kies de beste autoverzekering voor de laagste prijs.

Autoverzekering berekenen

Wil je een autoverzekering afsluiten? Dan is het verstandig om eerst je autoverzekering te berekenen. Aan de hand daarvan vergelijk je verschillende autoverzekeringen en kies je degene uit met de beste prijs en kwaliteit. Zo weet je zeker dat je een voordelige autoverzekering hebt voor een goede prijs.

Autoverzekering berekenen

Autoverzekering berekenen: hoe doe je dat?

De verzekering berekenen van je auto kan in enkele eenvoudige stappen, het enige wat je hoeft te doen is jouw gegevens invullen in onze vergelijker.

 

 1. Vul je postcode en huisnummer in.
 2. Vul je kenteken in.
 3. Vul je geboortedatum in.
 4. Vul de leeftijd in waarop je je rijbewijs hebt gehaald.
 5. Vul je schadevrije jaren in. Deze vindt je in je verzekeringspolis
 6. Kies je soort dekking.
 7. Vul het geschatte aantal kilometers per jaar in.
 8. Kies je gewenste betalingstermijn (Bij vrijwel alle verzekeraars is het mogelijk om maandelijks of jaarlijks te betalen, dit is een vrije keuze)

Postcode en huisnummer

De prijs van een autoverzekering kan erg uiteen lopen door de woonplaats. In een stad wordt nou eenmaal vaker schade gereden dan in een dorp. Wat niet gek is, het is er immers een stuk drukker. Ook zijn er in de stad meer auto-inbraken.

Kenteken

Voor het berekenen van je autoverzekering hebben we ook je kenteken nodig. Dit moet omdat de geschatte dagwaarde nagevraagd moet worden. Ook de geschatte dagwaarde heeft grote invloed op je autopremie, hoe duurder de auto, hoe hoger de autopremie wordt.

Geboortedatum

De leeftijd van de bestuurder heeft ook een grote invloed. Mensen tussen de 30-50 jaar rijden veel minder schade dan mensen tussen de 18-24 jaar. Mensen tussen de 18-24 jaar zijn dan ook beginnende bestuurders. De autopremie voor beginnende bestuurders ligt een stuk hoger dan voor volwassen mensen.

Aantal jaren rijbewijs

Bij het berekenen van de autoverzekering moet je ook invullen hoeveel jaar je je rijbewijs al hebt. Iemand met veel rijervaring rijdt minder schade dan iemand met geen rijervaring. Logisch dus dat dit ingevuld moet worden.

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren kunnen een grote invloed hebben op je autopremie. Sommige verzekeraars keren tot wel 80% no-claim korting uit. Ook is het mogelijk om je schadevrije jaren mee te nemen naar een andere verzekeraar. Wees dus niet bang bij het wisselen van autoverzekering.

Kies je dekking

Er zijn drie verschillende dekkingen: WA, WA+ of WA + volledig Casco (ook wel all risk verzekering genoemd). De prijs tussen deze drie dekkingen lopen erg uiteen, meer over deze dekkingen lees je onderaan deze pagina.

Vul in hoeveel kilometers je per jaar rijdt

Hoe meer kilometers je jaarlijks rijdt, hoe hoger de premie wordt. Wel zo logisch dat iemand die veel auto rijdt meer premie betaald dan iemand die nauwelijks auto rijdt.

Kies je betalingstermijn

Betalen kan maandelijks of jaarlijks. Het verschil tussen maandelijks of jaarlijks betalen is bij heel veel verzekeraars niet groot. Let wel op dat als je niet betaald je in een systeem komt te staan als wanbetaler. Dit kunnen alle verzekeraars zien en hierdoor kan het zijn dat je autopremie flink stijgt.

Verzekering auto berekenen – naar welke factoren wordt er gekeken?

De prijs van je autoverzekering premie wordt bepaald door verschillende factoren: leeftijd, geslacht, woonplaats, schadevrije jaren en je soort auto. Een dure auto kost natuurlijk meer in de verzekering dan een goedkope auto. Dit zijn wel de meest belangrijke factoren, maar hieronder zullen we nog uitgebreid over alle andere factoren praten.

 

Het is een feit dat jongere bestuurders meer schade rijden dan oudere bestuurders, vandaar dat de premie bij jongere bestuurders hoger ligt. Een andere belangrijke factor is het aantal schadevrije jaren, probeer eens in onze vergelijker je auto verzekering te berekenen met 0 schadevrije jaren, en daarna met bijvoorbeeld 5 schadevrije jaren. Je zult zien dat dit een enorm verschil is. Wie schadevrij rijdt, wordt beloond.

Andere factoren die invloed hebben op je autopremie:

 • Het gewicht van je auto
 • De kilometers die je per jaar rijdt
 • Het vermogen van de auto (snelle auto’s zijn duurder)
 • Het aantal kilometers per jaar
 • De prijs van de auto
 • Als je een rijontzegging of andere strafbare delicten hebt gehad
 • Privé en of zakelijk gebruik

Verzekering auto berekenen – Waar moet je zelf goed op letten?

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar verschillende verzekeraars voordat je direct een verzekering afsluit. Via een vergelijker heb je al direct inzicht in verschillende verzekeraars en staan ze op een rijtje. Geef je wensen aan en wij vergelijken verschillende verzekeraars voor je. Daarbij is een duurdere autoverzekering ook lang niet altijd beter dan een goedkope verzekering. Kijk dus niet altijd alleen maar naar de prijs van een autoverzekering.

Kun je geen geschikte autoverzekering vinden in onze vergelijker? Neem dan een kijkje op:

Bereken regelmatig je autoverzekering

Autoverzekeringen kunnen van prijs veranderen, het kan zomaar zijn dat je na een paar maanden goedkoper uit kan zijn bij andere verzekeraars. Soms kan je hier zelfs honderden euro’s per jaar op besparen. Houdt daarom onze vergelijker in de gaten, en betaal geen cent teveel!

Soorten dekkingen voor je autoverzekering

Verschillende autoverzekeringen, waar moet je op letten? Over het algemeen zijn er 3 verschillende soorten autoverzekeringen. WA, WA+ en WA+ Casco (Allrisk). Bij vrijwel elke verzekeraar kun jij zelf kiezen welke je wilt afsluiten. Waar je op moet letten is dat ze soms iets van naam verschillen, dat hangt van de verzekeraar af. Hieronder gaan we uitgebreid uitleggen wat de verschillen zijn tussen deze autoverzekeringen.

Dit is een algemene uitleg over de verschillende verzekeringen. De schadevergoedingen kunnen afwijken per verzekeraar. Kijk dus altijd eerst goed in de polis voordat je een autoverzekering afsluit!

WA AUTOVERZEKERING (WETTELIJKE AANSPRAKELIJKHEID)

Een WA verzekering vergoed schade die je aan anderen/andermans spullen toebrengt. Als autobezitter ben je verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Wanneer je WA verzekert bent, krijg je schade aan jezelf en aan je eigen auto niet vergoed. Daarnaast heb je geen eigen risico. Een WA verzekering wordt aangeraden voor auto’s die ouder zijn dan 9 jaar.

WA + BEPERKT CASCO

Een WA + Beperkt Casco verzekeren vergoedt schade die je aan anderen/andermans spullen toebrengt, net als bij een normale WA verzekering. Daarbij vergoedt deze verzekering vaak diefstal, brand en ruitschade. Ook aanrijdingen met loslopende dieren worden meestal vergoed. Dit kan per verzekeraar verschillen, kijk dus altijd eerst goed in de verzekeringspolis. Meestal wordt dit aangeraden voor auto’s van 6-8 jaar oud.

WA + VOLLEDIG CASCO (ALLRISK)

Dit is de meest complete verzekering, naast de wettelijk verplichte WA verzekering, en de WA + verzekering, krijg je hier ook schade vergoedt aan je eigen auto. De WA + volledig Casco wordt aangeraden voor auto’s jonger dan 5 jaar oud.